Sninské školy súťažne separujú odpad

21.01.2008 Snina

Snina 21. januára (TASR) - Zlepšovanie životného prostredia a s ním spojené separovanie odpadu je cieľom druhého ročníka environmentálnej súťaže Neseparuj sa, ale separuj, ktorú v januári odštartovali sninské základné ...
\"Cieľom súťaže je zvýšenie vytriedeného odpadu produkovaného v školách a určeného na jeho ďalšiu recykláciu, \" uviedli dnes pre TASR organizátori súťaže. Jej zámerom je tiež naučiť deti a mládež separovať odpad v školách a rodinách a zmierniť tak negatívny dopad odpadkov na okolité životné prostredie.
Prvý ročník privítali sninské školy vlani s veľkým záujmom. Základným kritériom súťaže je kreativita a účinnosť v praxi. Výsledky súťaže budú vyhlásené počas Dňa Zeme 22. apríla. Novinkou tohtoročnej súťaže bude samostatné ocenenie v dvoch kategóriách. Najlepšia základná škola získa za odmenu trojdňový pobyt na jednej z chát nachádzajúcich sa v rekreačnej oblasti Sninské rybníky. Pobyt bude určený pätnástim najaktívnejším žiakom. Škola navyše získa aj putovnú cenu - drevenú sošku Separáčika, ktorá vznikne na základe kresby detí Základnej školy Komenského v Snine. Ocenenie neminie ani víťaznú strednú školu. Vyhlasovateľom súťaže boli Verejnoprospešné služby mesta Snina, Správa Národného parku Poloniny a Občianske združenie Zelený kameň.
 

Vyberte región